Dobrodošli u našu web trgovinu.

URSARIA je obiteljska tvrtka iz Vrsara kojom upravlja obitelj Radovčić. Specijalizirani smo prvenstveno za proizvodnju maslinovog ulja, te proizvoda i pripravaka od maslina. „ Ulje Ursaria“ je ujedno i glavna proizvodna marka naše tvrtke koji je u bogatoj ponudi maslinovih ulja, poznato kao ulje izuzetne kvalitete, proizvedeno na ekološki način što potvrđujemo i ekološkim certifikatom.

DSC_9490
DCIM103GOPRO
sladanko dragojevic – 4

Naši maslinici zasađeni su na intrigantnom klimatskom području koje je neposredno otvoreno moru, na sjevernoj obali parka prirode Limski kanal. Upravo je i to jedan od razloga da se maslinici održavaju pod strogim ekološkim nadzorom. Dio maslinika potiče još iz 18. stoljeća, na oko 4 ha nasada  prevladavaju stare autohtone sorte uglavnom Istarske bjelice, te Rosignole i Buže. Ukupne površine maslinika „Ursaria“ iznose 21 ha, na njima je oko 5.000 stabala od kojih su zastupljene sorte: Istarska bjelica, Buža, Rosignola, Leccino, Pendolino, Picholine i Oblica. Od zasađenih maslina preko 70% su autohtone sorte, među kojima dominiran Istarska bjelica, a od stranih sorti najviše je sorte Leccino. Uz masline su posađene još i smokve, kaki, žižule i različito aromatično bilje (Lavanda, Smilje) koji sinergijski nadopunjuju čak i svojevrsnu aromaterapeutsku bioraznolikost voćnjaka.

Visoki standardi proizvodnje po strogim pravilima ekološke poljoprivrede, ručna berba i pravilno skladištenje čine sva naša ulja visoke kvalitete što potrvđuju i brojne nagrade. Naše ekološko maslinovo ulje proizvodi se posebno po sortama (monosortno) uz jednu kupažu (ulje sljubljenih sorti) pod nazivom “Ulje Ursaria“.

Naziv „Ursaria“ baštinimo iz  jednog od starih imena naselja Vrsar (Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria, tal. Orsera), koje u korijenu vuče porijeklo od negdašnjeg pojma „ur“ za koji se pretpostavlja da je značio „izvor“. Naime i cijelo priobalje između Funtane i Vrsara nekad se nazivalo Ursaria, (rekli bismo danas „izvorišta“) budući su se moreplovci  na svojim plovidbama često baš ovdje znali zaustavljati obnoviti brodske zalihe pitke vode.

DCIM103GOPRO
DSC_9484
sladanko dragojevic – 15

Tako i danas izmaštano, i sami poput nekog suvremenog Argonauta,možete ovdje pronaći nove izvore – ovaj put izvore svježeg, čistog i ljekovitog maslinovog ulja. Ne čudi stoga natpis uklesan u „trdoj groti“ na ulazu u jedan od maslinika: “OLEUM OLIVARUM MEDICUM EST” – Maslinovo ulje je lijek!

Tel ured: 052/772-265
Info prodaja:
+38598/224-253
+38591/340-8000
info@ursaria.net
daniela@ursaria.net
franko@ursaria.net

Dalmatinska 8, 52450 Vrsar
Ponedjeljak – Subota: 09:00 – 17:00

 • team-member

  Anthony Moore

  Founder & CEO

 • team-member

  Douglas Morgan

  Creative Director

 • team-member

  Kimberly Miller

  Sales Director

Updating…
 • Nema proizvoda u košarici